Projekt_APO_Restauracja/use_cases.md

41 lines
1.4 KiB
Markdown
Raw Normal View History

2021-10-20 10:47:02 +02:00
Opis skrócony przypadków użycia
===============================
2021-10-20 13:20:49 +02:00
Aktorzy procesu i ich cele
--------------------------
2021-10-23 12:52:55 +02:00
Aktor | Cel
-------------------|------------------------------
Kelner | <ul> <li>zarządzanie zamówieniami</li> <li>dodanie niestandardowej potrawy do zamówienia</li> <li>sprawdzenie możliwości przygotowania potrawy (czy wystarczy na nią składników)</li> <li>śledzenie statusu zamówienia</li> </ul>
2021-10-23 13:03:55 +02:00
Kasjer | <ul> <li>podgląd kosztu zamówienia i przyjęcie płatności</li> </ul>
2021-10-23 12:52:55 +02:00
Kucharz | <ul> <li>przyjmowanie i wydawanie zamówień</li> <li>wgląd w zamówienia</li> </ul>
Pracownik Spiżarni | <ul> <li>aktualizacja stanu spiżarni</li> </ul>
Słownik
-------
2021-10-23 12:52:55 +02:00
Hasło |Opis
-----------------------|-----------------------------
Kasa | Terminal przyjmujący zapłaty.
TK | Terminal Kelnera.
Kuchnia | Terminal w kuchni.
Spiżarnia | Terminal w spiżarni.
Zamówienie | Lista potraw zamówionych przez klienta
Potrawa | Danie z konkretną listą składników oraz dostępnymi dodatkami.
Potrawa Niestandardowa | Potrawa ze zmodyfikowanymi składnikami.
Dodatek | Coś, co możesz dodać do potrawy.
2021-10-20 11:31:01 +02:00
Przypadki użycia
----------------
### Use case 1: Nazwa
Opis skrócony ...
### Use case 2: Nazwa
Opis skrócony ...