diff --git a/use-case-1.md b/use-case-1.md
index cbd9a36..a4fd743 100644
--- a/use-case-1.md
+++ b/use-case-1.md
@@ -19,7 +19,7 @@ Główni odbiorcy i oczekiwania względem systemu:
Warunki wstępne:
----------------
-Terminal kelnera poprawnie funkcjonuje. System połączenia TK ze spiżarnią oraz kuchnią działa poprawnie.
+System połączenia TK ze spiżarnią oraz kuchnią działa poprawnie.
Warunki końcowe:
----------------
@@ -34,62 +34,78 @@ Scenariusz główny (ścieżka podstawowa):
1. Kelner tworzy nowe zamówienie dla klienta
2. Klient wymienia potrawę jaką pragnie nabyć w restauracji
- 3. Kelner dodaje do zamówienia wymienioną przez klienta potrawę
- 4. Kroki 2-3 są powtarzane do momentu, aż wszystkie dania jakie klient pragnie zamówić zostaną wprowadzone do zamówienia
- 5. Kelner po dodaniu wszystkich wymienionych przez klienta potraw zatwierdza zamówienie
- 6. Potrawy zawarte w zamówieniu są serwowane
- 7. Klient posila się i płaci za zaserwowane posiłki
- 8. Klient opuszcza restauracje
+ 3. Kelner dodaje do zamówienia wymienioną przez klienta potrawę
+ *Kroki 2-3 są powtarzane do momentu, aż wszystkie dania jakie klient pragnie zamówić zostaną wprowadzone do zamówienia*
+ 4. Kelner po dodaniu wszystkich wymienionych przez klienta potraw zatwierdza zamówienie
Rozszerzenia (ścieżki alternatywne):
------------------------------------
*a. Zawieszenie się systemu
- 1. Kelner restartuje przenośny terminal
- 2. Kelner sprawdza czy system działa poprawnie po ponownym uruchomieniu
+ 1. Kelner restartuje przenośny terminal
+ 2. Kelner sprawdza czy system działa poprawnie po ponownym uruchomieniu
2a. System działa poprawnie
1. Kelner odtwarza stan systemu sprzed zrestartowania terminalu i kontynuuje scenariusz główny
2b. System nie działa poprawnie
- 1. Kelner wymienia TK
+ 1. Kelner wymienia TK na nowy
2. Kelner próbuje odtworzyć zamówienie
3. Kelner kontynuuje tworzenie zamówienia
- 3a Wprowadzenie złej potrawy
+ 3a Wprowadzenie złej potrawy
- 1. Kelner wybiera złą potrawę w zamówieniu
- 2. Kelner usuwa wybraną potrawę
- 3. Kelner dodaje do zamówienia dobrą potrawę
+ 1. Kelner usuwa złą potrawę
+ 2. Kelner dodaje do zamówienia dobrą potrawę
- 3b. Edytowanie potrawy
+ 3b. Zmiana składników potrawy
- 1. Klient podaje jaką potrawę chce edytować
- 2. Klient podaje w jaki sposób chce edytować tę potrawę
- 3. Kelner wybiera w zamówieniu potrawę wymienioną przez klienta
- 4. Kelner modyfikuje składniki oraz dodatki potrawy zgodnie z życzeniami klienta
- 5. Kelner zapisuje zedytowaną potrawę
+ 1. Klient mówi, że chce zmienić skład jednej z potraw z jego zamówienia
+ 2. Klient podaje jakiej potrawy składniki chce zmienić
+
+ 1a. Klient mówi, że chce dodać nowy składnik do potrawy
+ 1. Klient mówi jaki składnik ma być dodany
+ 2. Kelner dodaje składnik do wcześniej wspomnianej przez klienta potrawy
+
+ 1b. Klient mówi, że chce usunąć istniejący dodatek z potrawy
+ 1. Klient uściśla jaki składnik chce usunąć z potrawy dodatek
+ 2. Kelner usuwa wspomniany dodatek z potrawy
+
+ *Krok 1 jest powtarzany do momentu, aż klient nie będzie chciał dalej edytować potrawy.*
+
+ 3. Kelner zapisuje zedytowaną potrawę
3c. Usuwanie potrawy
1. Klient mówi, że chce usunąć pewną potrawę
- 2. Kelner zaznacza potrawę wskazaną przez klienta
- 3. Kelner usuwa zaznaczoną potrawę
+ 2. Klient wskazuje potrawę jaką pragnie usunąć
+ 3. Kelner zaznacza potrawę wskazaną przez klienta
+ 4. Kelner usuwa zaznaczoną potrawę
3d. Dodanie wielu potraw naraz
1. Klient mówi, że chce aby do zamówienia zostało dodanych kilka identycznych potraw
- 2. Kelner wybiera wymienioną potrawę i edytuje ją (jeśli to konieczne)
- 3. Kelner zmienia liczbę dodawanej potrawy na liczbę podaną przez klienta
- 4. Kelner dodaje zbiór potraw do zamówienia
+ 2. Klient informuje kelnera o typie potrawy i o tym ile sztuk tej potrawy pragnie zamówić
+ 3. Kelner wybiera wymienioną potrawę
+ 4. Kelner zmienia liczbę dodawanej potrawy na liczbę podaną przez klienta
+ 5. Kelner dodaje zbiór potraw do zamówienia
- 4a. Sprawdzenie kosztu zamówienia
+ 3e. Próba dodania potrawy, dla której nie ma niektórych składników w spiżarni
+
+ 1. Klient prosi o dodanie potrawy do jego zamówienia
+ 2. Klient próbuje dodać potrawę do zamówienia
+ 3. System wyświetla informacje, że nie wszystkie składniki potrzebne do przygotowania potrawy są dostępne w spiżarni
+ *Dodanie tej potrawy do zamówienia kończy się niepowodzeniem*
+ 4. Kelner przeprasza klienta, informuje o niedostępności potrawy i kontynuuje scenariusz główny
+
+
+ 3f. Sprawdzenie kosztu zamówienia
1. Klient prosi o sprawdzenie kosztu zamówienia
2. Kelner wchodzi w podsumowanie zamówienia w TK
@@ -97,14 +113,14 @@ Rozszerzenia (ścieżki alternatywne):
4. Kelner przekacuje informacje klientowi
- 5a. Klient anuluje zamówienie
+ 4a. Klient anuluje zamówienie
1. Klient mówi, że chce odwołać zamówienia
2. Kelner anuluje zamówienie
3. Klient wychodzi z restauracji
- 5b. Klient chce skorzystać z promocji
+ 4b. Klient chce skorzystać z promocji
1. Klient mówi, że chce skorzystać z promocji
2. Klient wyszczególnia nazwę promocji