Update #2
This commit is contained in:
parent
b2ef45e167
commit
c59d7d9f9f
@ -8,18 +8,21 @@ Główni odbiorcy i oczekiwania względem systemu:
|
||||
-----------------------------------------------
|
||||
|
||||
- Odbiorca1: Kelner
|
||||
- Chce mieć zapisaną w zamówieniu potrawę niestandardową, która jest zgodna z oczekiwaniami klienta.
|
||||
- Chce dodawać i edytować potrawy niestandardowe.
|
||||
- Oczekuje, że utworzona potrawa niestandardowa zostanie dopisana do zamówienia.
|
||||
- Chce mieć wgląd w szczegóły potrawy niestandardowej.
|
||||
|
||||
- Odbiorca2: Klient
|
||||
- Chce zamówić niestandardową potrawę jako część swojego zamówienia.
|
||||
- Oczekuje sprawnej obsługi i dodania potrawy zgodnej z jego oczekiwaniami.
|
||||
|
||||
- Odbiorca3: Kuchnia
|
||||
- Chce otrzymać w zamówieniu pełny opis potrawy, aby ją przygotować.
|
||||
- Odbiorca3: Kucharz
|
||||
- Chce otrzymać w zamówieniu pełny opis potrawy niestandardowej, aby ją przygotować.
|
||||
|
||||
Warunki wstępne:
|
||||
----------------
|
||||
|
||||
Kelner i terminal kelnera są gotowi na przyjęcie zamówienia danego klienta.
|
||||
Kelner zbiera informacje od klienta na temat zamówienia. Terminal kelnera działa poprawnie.
|
||||
|
||||
Warunki końcowe:
|
||||
----------------
|
||||
@ -29,22 +32,22 @@ Potrawa jest dodana do listy zamówień. Jest traktowana jak każda inna potrawa
|
||||
Scenariusz główny (ścieżka podstawowa):
|
||||
---------------------------------------
|
||||
|
||||
1. Kelner podchodzi do klienta, by przyjąć zamówienie.
|
||||
2. Klient prosi o opcję zamówienia potrawy niestandardowej.
|
||||
3. Klient podaje szczegółowe informacje na temat potrawy - jej składniki i dodatki - a kelner zapisuje te informacje.
|
||||
4. Kelner zatwierdza potrawę.
|
||||
5. Potrawa trafia na listę zamówień. Dostępny jest podgląd szczegółowy potrawy.
|
||||
6. Klient może zamówić kolejną potrawę niestandardową - powtarzane są kroki 2-5.
|
||||
7. Zamówienie jest gotowe, kelner odchodzi od stolika, klient czeka na przygotowanie zamówienia.
|
||||
1. Klient prosi o zamówienie potrawy niestandardowej.
|
||||
2. Kelner wybiera opcje dodania potrawy niestandarowej.
|
||||
3. Klient podaje szczegółowe informacje na temat potrawy - jej składniki i dodatki. <!-- rozpisać?-->
|
||||
4. Kelner wybiera składniki i dodatki zgodnie z oczekiwaniami klienta.
|
||||
5. Kelner zatwierdza potrawę.
|
||||
6. System dodaje potrawę do listy zamówienia. Dostępny jest podgląd szczegółowy potrawy.
|
||||
7. Klient może zamówić kolejną potrawę niestandardową - powtarzane są kroki 1-6.
|
||||
|
||||
|
||||
Rozszerzenia (ścieżki alternatywne):
|
||||
------------------------------------
|
||||
|
||||
*a. nazwa rozszerzenia <!-- rozszerzenie *a może wystąpić w dowolnym kroku -->
|
||||
*a. W przypadku zawieszenia się systemu: <!-- rozszerzenie *a może wystąpić w dowolnym kroku -->
|
||||
|
||||
1. krok pierwszy rozszerzenia *a
|
||||
2. krok drugi rozszerzenia *a
|
||||
1. Kelner resetuje system, prosi o odtworzenie stanu przed zawieszeniem.
|
||||
2. System odtwarza stan zamówienia i potraw niestandardowych.
|
||||
|
||||
3a. Brak podanych składników w spiżarni:
|
||||
|
||||
@ -56,33 +59,28 @@ Rozszerzenia (ścieżki alternatywne):
|
||||
1. Kelner anuluje tworzenie niestandardowej potrawy.
|
||||
2. Kelner kontynuuje zbieranie informacji na temat innych potraw zamawianych od klienta.
|
||||
|
||||
2-5a. Klient zmienia zdanie i prosi kelnera o odrzucenie potrawy niestandardowej w trakcie jej tworzenia:
|
||||
1. Kelner wybiera opcję anulowania tworzenia niestandardowej potrawy.
|
||||
2. System nie dodaje do zamówienia anulowanej potrawy niestandardowej.
|
||||
|
||||
2-4a. Klient zmienia zdanie i prosi kelnera o odrzucenie potrawy niestandardowej w trakcie jej tworzenia:
|
||||
1. Kelner anuluje dodawanie niestandardowej potrawy do menu.
|
||||
5a. Potrawa nie jest poprawna (np. jest pusta):
|
||||
1. System informuje o błędzie.
|
||||
2. Kelner informuje klienta o zaistniałej sytuacji.
|
||||
3. System nie zapisuje informacji o niepoprawnej potrafie.
|
||||
4. Kontynuowany jest proces zbierania zamówienia od klienta.
|
||||
|
||||
Wymagania specjalne:
|
||||
--------------------
|
||||
|
||||
- ... <!--np. Interfejs użytkownika musi być dostępny w języku polskim i angielskim. -->
|
||||
|
||||
- ...
|
||||
|
||||
- ...
|
||||
- Terminal kelnera działa na ekranie dotykowym.
|
||||
|
||||
Wymagania technologiczne oraz ograniczenia na wprowadzane dane:
|
||||
---------------------------------------------------------------
|
||||
|
||||
2a. ...
|
||||
5a. Potrawa niestandardowa składa się z conajmniej jednego składnika, dodatki są opcjonalne.
|
||||
|
||||
2b. ...
|
||||
|
||||
3a. ... <!-- np. 3a. Pin składa się z 4 cyfr. -->
|
||||
|
||||
Kwestie otwarte:
|
||||
----------------
|
||||
|
||||
- ... <!-- np. Czy dopuszczamy autoryzację z wykorzystaniem rozpoznawania twarzy?-->
|
||||
|
||||
- ...
|
||||
|
||||
- ...
|
||||
- Czy niestandardowa potrawa może składać się z jakichkolwiek składnikow ze spiżarni?
|
Loading…
Reference in New Issue
Block a user