fixed typos and punctuation
This commit is contained in:
parent
c89fd0afa0
commit
e4a4ae2932
29
use_cases.md
29
use_cases.md
@ -34,35 +34,40 @@ Przypadki użycia
|
||||
|
||||
### Use case 1: Zarządzanie zamówieniami
|
||||
|
||||
Klient wymienia potrawy jakie pragnie zamówić z
|
||||
menu restauracji. Kelner korzystając z TK, tworzy
|
||||
nowe zamównienie i dodaje do niego potrawy wymienione
|
||||
Klient wymienia potrawy, jakie pragnie zamówić z
|
||||
menu restauracji. Kelner, korzystając z TK, tworzy
|
||||
nowe zamówienie i dodaje do niego potrawy wymienione
|
||||
przez klienta. Na życzenie klienta kelner w trakcie
|
||||
dodaje nowe, oraz modyfikuje lub usuwa wybrane istniejące
|
||||
dodaje nowe oraz modyfikuje lub usuwa wybrane istniejące
|
||||
w zamówieniu potrawy. Nowe potrawy można dodawać do
|
||||
momentu zapłaty za zamówienie. Usuwać, lub modyfikować
|
||||
momentu zapłaty za zamówienie. Usuwać lub modyfikować
|
||||
daną potrawę z zamówienia można do momentu, aż nie
|
||||
rozpocznie się przyrządzanie tej konkretnej potrawy
|
||||
w kuchni. Potrawy zawarte w zamówieniu są serwowane.
|
||||
Po posiłku klient płaci za potrawy jakie znajdują się
|
||||
w zamówienu i opuszcza restaurację.
|
||||
Po posiłku klient płaci za potrawy, jakie znajdują się
|
||||
w zamówieniu i opuszcza restaurację.
|
||||
|
||||
### Use case 2: Dodanie potrawy niestandardowej
|
||||
|
||||
Klient opisuje niestandardową potrawę jaką chce
|
||||
Klient opisuje niestandardową potrawę, jaką chce
|
||||
zamówić. Po kolei podaje składniki i dodatki, z
|
||||
jakich chce aby ta potrawa się składała. Kelner
|
||||
jakich chce, aby ta potrawa się składała. Kelner
|
||||
za pomocą TK tworzy potrawę niestandardową i
|
||||
dodaje do niej wszystkie składniki i dodatki które,
|
||||
wymienił klient. Koszt potrawy jest określony na
|
||||
podstawie składników i dodatków z jakich ta potrawa
|
||||
podstawie składników i dodatków, z jakich ta potrawa
|
||||
się składa. Kelner zatwierdza dodanie potrawy
|
||||
niestandardowej i staje się ona częścią zamówienia.
|
||||
|
||||
### Use case 3: Sprawdzanie możliwości przygotowania potrawy
|
||||
|
||||
Kelner przyjmuje zamówienie od klienta. W TK przy każdej potrawie kelner ma informacje na temat dostępności składników potrawy. Kelner zapisuje tylko dania, które są dostępne (mają wszystkie potrzebne składniki w spiżarni) i tylko je przekazuje do kuchni.
|
||||
Kelner przyjmuje zamówienie od klienta. W TK przy każdej potrawie kelner ma informacje na temat dostępności składników
|
||||
potrawy. Kelner zapisuje tylko dania, które są dostępne (mają wszystkie potrzebne składniki w spiżarni) i tylko je
|
||||
przekazuje do kuchni.
|
||||
|
||||
### Use case 4: Śledzenie statusu zamówienia
|
||||
|
||||
Kelner przez cały proces obsługi klienta może sprawdzić stan jego zamówienia w TK. Zamówienia mają swoje stany, które opisują jaki jest etap realizacji zamówienia klienta. Po przyjęciu zamówienia i przekezaniu go do kuchni, TK wyświetla informacje o zrealizowaniu danego zamówienia. Kelner może odebrać gotowe zamówienie z kuchni i zanieść je klientowi.
|
||||
Kelner przez cały proces obsługi klienta może sprawdzić stan jego zamówienia w TK. Zamówienia mają swoje stany,
|
||||
które opisują, jaki jest etap realizacji zamówienia klienta. Po przyjęciu zamówienia i przekazaniu go do kuchni
|
||||
TK wyświetla informacje o zrealizowaniu danego zamówienia. Kelner może odebrać gotowe zamówienie z kuchni
|
||||
i zanieść je klientowi.
|
Loading…
Reference in New Issue
Block a user