fixed typos and punctuation
This commit is contained in:
parent
c89fd0afa0
commit
e4a4ae2932
29
use_cases.md
29
use_cases.md
@ -34,35 +34,40 @@ Przypadki użycia
|
|||||||
|
|
||||||
### Use case 1: Zarządzanie zamówieniami
|
### Use case 1: Zarządzanie zamówieniami
|
||||||
|
|
||||||
Klient wymienia potrawy jakie pragnie zamówić z
|
Klient wymienia potrawy, jakie pragnie zamówić z
|
||||||
menu restauracji. Kelner korzystając z TK, tworzy
|
menu restauracji. Kelner, korzystając z TK, tworzy
|
||||||
nowe zamównienie i dodaje do niego potrawy wymienione
|
nowe zamówienie i dodaje do niego potrawy wymienione
|
||||||
przez klienta. Na życzenie klienta kelner w trakcie
|
przez klienta. Na życzenie klienta kelner w trakcie
|
||||||
dodaje nowe, oraz modyfikuje lub usuwa wybrane istniejące
|
dodaje nowe oraz modyfikuje lub usuwa wybrane istniejące
|
||||||
w zamówieniu potrawy. Nowe potrawy można dodawać do
|
w zamówieniu potrawy. Nowe potrawy można dodawać do
|
||||||
momentu zapłaty za zamówienie. Usuwać, lub modyfikować
|
momentu zapłaty za zamówienie. Usuwać lub modyfikować
|
||||||
daną potrawę z zamówienia można do momentu, aż nie
|
daną potrawę z zamówienia można do momentu, aż nie
|
||||||
rozpocznie się przyrządzanie tej konkretnej potrawy
|
rozpocznie się przyrządzanie tej konkretnej potrawy
|
||||||
w kuchni. Potrawy zawarte w zamówieniu są serwowane.
|
w kuchni. Potrawy zawarte w zamówieniu są serwowane.
|
||||||
Po posiłku klient płaci za potrawy jakie znajdują się
|
Po posiłku klient płaci za potrawy, jakie znajdują się
|
||||||
w zamówienu i opuszcza restaurację.
|
w zamówieniu i opuszcza restaurację.
|
||||||
|
|
||||||
### Use case 2: Dodanie potrawy niestandardowej
|
### Use case 2: Dodanie potrawy niestandardowej
|
||||||
|
|
||||||
Klient opisuje niestandardową potrawę jaką chce
|
Klient opisuje niestandardową potrawę, jaką chce
|
||||||
zamówić. Po kolei podaje składniki i dodatki, z
|
zamówić. Po kolei podaje składniki i dodatki, z
|
||||||
jakich chce aby ta potrawa się składała. Kelner
|
jakich chce, aby ta potrawa się składała. Kelner
|
||||||
za pomocą TK tworzy potrawę niestandardową i
|
za pomocą TK tworzy potrawę niestandardową i
|
||||||
dodaje do niej wszystkie składniki i dodatki które,
|
dodaje do niej wszystkie składniki i dodatki które,
|
||||||
wymienił klient. Koszt potrawy jest określony na
|
wymienił klient. Koszt potrawy jest określony na
|
||||||
podstawie składników i dodatków z jakich ta potrawa
|
podstawie składników i dodatków, z jakich ta potrawa
|
||||||
się składa. Kelner zatwierdza dodanie potrawy
|
się składa. Kelner zatwierdza dodanie potrawy
|
||||||
niestandardowej i staje się ona częścią zamówienia.
|
niestandardowej i staje się ona częścią zamówienia.
|
||||||
|
|
||||||
### Use case 3: Sprawdzanie możliwości przygotowania potrawy
|
### Use case 3: Sprawdzanie możliwości przygotowania potrawy
|
||||||
|
|
||||||
Kelner przyjmuje zamówienie od klienta. W TK przy każdej potrawie kelner ma informacje na temat dostępności składników potrawy. Kelner zapisuje tylko dania, które są dostępne (mają wszystkie potrzebne składniki w spiżarni) i tylko je przekazuje do kuchni.
|
Kelner przyjmuje zamówienie od klienta. W TK przy każdej potrawie kelner ma informacje na temat dostępności składników
|
||||||
|
potrawy. Kelner zapisuje tylko dania, które są dostępne (mają wszystkie potrzebne składniki w spiżarni) i tylko je
|
||||||
|
przekazuje do kuchni.
|
||||||
|
|
||||||
### Use case 4: Śledzenie statusu zamówienia
|
### Use case 4: Śledzenie statusu zamówienia
|
||||||
|
|
||||||
Kelner przez cały proces obsługi klienta może sprawdzić stan jego zamówienia w TK. Zamówienia mają swoje stany, które opisują jaki jest etap realizacji zamówienia klienta. Po przyjęciu zamówienia i przekezaniu go do kuchni, TK wyświetla informacje o zrealizowaniu danego zamówienia. Kelner może odebrać gotowe zamówienie z kuchni i zanieść je klientowi.
|
Kelner przez cały proces obsługi klienta może sprawdzić stan jego zamówienia w TK. Zamówienia mają swoje stany,
|
||||||
|
które opisują, jaki jest etap realizacji zamówienia klienta. Po przyjęciu zamówienia i przekazaniu go do kuchni
|
||||||
|
TK wyświetla informacje o zrealizowaniu danego zamówienia. Kelner może odebrać gotowe zamówienie z kuchni
|
||||||
|
i zanieść je klientowi.
|
Loading…
Reference in New Issue
Block a user