fixed typos and punctuation

This commit is contained in:
s452635 2021-10-26 11:54:41 +02:00
parent c89fd0afa0
commit e4a4ae2932

View File

@ -34,35 +34,40 @@ Przypadki użycia
### Use case 1: Zarządzanie zamówieniami
Klient wymienia potrawy jakie pragnie zamówić z
menu restauracji. Kelner korzystając z TK, tworzy
nowe zamównienie i dodaje do niego potrawy wymienione
Klient wymienia potrawy, jakie pragnie zamówić z
menu restauracji. Kelner, korzystając z TK, tworzy
nowe zamówienie i dodaje do niego potrawy wymienione
przez klienta. Na życzenie klienta kelner w trakcie
dodaje nowe, oraz modyfikuje lub usuwa wybrane istniejące
dodaje nowe oraz modyfikuje lub usuwa wybrane istniejące
w zamówieniu potrawy. Nowe potrawy można dodawać do
momentu zapłaty za zamówienie. Usuwać, lub modyfikować
momentu zapłaty za zamówienie. Usuwać lub modyfikować
daną potrawę z zamówienia można do momentu, aż nie
rozpocznie się przyrządzanie tej konkretnej potrawy
w kuchni. Potrawy zawarte w zamówieniu są serwowane.
Po posiłku klient płaci za potrawy jakie znajdują się
w zamówienu i opuszcza restaurację.
Po posiłku klient płaci za potrawy, jakie znajdują się
w zamówieniu i opuszcza restaurację.
### Use case 2: Dodanie potrawy niestandardowej
Klient opisuje niestandardową potrawę jaką chce
Klient opisuje niestandardową potrawę, jaką chce
zamówić. Po kolei podaje składniki i dodatki, z
jakich chce aby ta potrawa się składała. Kelner
jakich chce, aby ta potrawa się składała. Kelner
za pomocą TK tworzy potrawę niestandardową i
dodaje do niej wszystkie składniki i dodatki które,
wymienił klient. Koszt potrawy jest określony na
podstawie składników i dodatków z jakich ta potrawa
podstawie składników i dodatków, z jakich ta potrawa
się składa. Kelner zatwierdza dodanie potrawy
niestandardowej i staje się ona częścią zamówienia.
### Use case 3: Sprawdzanie możliwości przygotowania potrawy
Kelner przyjmuje zamówienie od klienta. W TK przy każdej potrawie kelner ma informacje na temat dostępności składników potrawy. Kelner zapisuje tylko dania, które są dostępne (mają wszystkie potrzebne składniki w spiżarni) i tylko je przekazuje do kuchni.
Kelner przyjmuje zamówienie od klienta. W TK przy każdej potrawie kelner ma informacje na temat dostępności składników
potrawy. Kelner zapisuje tylko dania, które są dostępne (mają wszystkie potrzebne składniki w spiżarni) i tylko je
przekazuje do kuchni.
### Use case 4: Śledzenie statusu zamówienia
Kelner przez cały proces obsługi klienta może sprawdzić stan jego zamówienia w TK. Zamówienia mają swoje stany, które opisują jaki jest etap realizacji zamówienia klienta. Po przyjęciu zamówienia i przekezaniu go do kuchni, TK wyświetla informacje o zrealizowaniu danego zamówienia. Kelner może odebrać gotowe zamówienie z kuchni i zanieść je klientowi.
Kelner przez cały proces obsługi klienta może sprawdzić stan jego zamówienia w TK. Zamówienia mają swoje stany,
które opisują, jaki jest etap realizacji zamówienia klienta. Po przyjęciu zamówienia i przekazaniu go do kuchni
TK wyświetla informacje o zrealizowaniu danego zamówienia. Kelner może odebrać gotowe zamówienie z kuchni
i zanieść je klientowi.