56 lines
1.4 KiB
Markdown
56 lines
1.4 KiB
Markdown
Zdarzenia systemowe
|
|
===
|
|
|
|
Use case 1: Zarządzanie zamówieniami
|
|
---
|
|
|
|
1. Restart systemu.
|
|
2. Stworzenie nowego zamówienia.
|
|
3. Wprowadzenie numeru stolika.
|
|
4. Dodanie potrawy do zamówienia.
|
|
5. Usunięcie potrawy z zamówienia.
|
|
6. Zmiana liczności zamawianej potrawy.
|
|
7. Dodanie dodatku do potrawy.
|
|
8. Usunięcie dodatku z potrawy.
|
|
9. Zatwierdzenie zamówienia.
|
|
10. Anulowanie zamówienia.
|
|
11. Dodanie promocji do zamówienia.
|
|
|
|
Use case 2: Dodawanie potrawy niestandardowej
|
|
---
|
|
|
|
1. Restart systemu.
|
|
2. Stworzenie potrawy niestandardowej.
|
|
3. Dodanie składnika do potrawy.
|
|
4. Usunięcie składnika z potrawy.
|
|
5. Dodanie dodatku do potrawy.
|
|
6. Usunięcie dodatku z potrawy.
|
|
7. Zatwierdzenie potrawy niestandardowej.
|
|
8. Anulowanie potrawy niestandardowej.
|
|
|
|
Use case 7: Aktualizacja stanu spiżarni
|
|
---
|
|
|
|
1. Restart Systemu.
|
|
2. Stworzenie nowej dostawy.
|
|
3. Wyszukanie produktu w Spiżarni.
|
|
4. Wprowadzenie ilości produktu.
|
|
5. Dodanie produktu wraz z jego ilością do dostawy.
|
|
6. Usunięcie produktu z dostawy.
|
|
7. Zmiana ilości produktu dodanego do dostawy.
|
|
8. Akceptacja dostawy.
|
|
9. Anulowanie dostawy.
|
|
10. Aktualizacja stanu spiżarni o produkty zawarte w dostawie.
|
|
|
|
Use case 8: Przyjęcie płatności
|
|
---
|
|
|
|
1. Restart systemu.
|
|
2. Rozpoczęcie płatności.
|
|
3. Wprowadzenie numeru stolika.
|
|
4. Edycja numeru stolika.
|
|
5. Wybór sposobu płatności.
|
|
6. Dokonanie płatności gotówką.
|
|
7. Zeskanowanie karty terminalem.
|
|
8. Wprowadzenie pinu.
|
|
9. Anulowanie płatności. |