63 lines
2.0 KiB
Markdown
63 lines
2.0 KiB
Markdown
Use Case 2: Kucharz skończył zamówienie
|
|
=====================
|
|
|
|
**Aktor podstawowy:** Kucharz
|
|
|
|
|
|
Główni odbiorcy i oczekiwania względem systemu:
|
|
-----------------------------------------------
|
|
|
|
- Kucharz: Wygodny i intuicyjny sposób zmiany stanu zamówień
|
|
|
|
Warunki wstępne:
|
|
----------------
|
|
|
|
Zamówienie, które kucharz zakończył miało status "W trakcie realizacji"
|
|
|
|
Warunki końcowe:
|
|
----------------
|
|
|
|
Zamówienie ma ustawiony status "Ukończone"
|
|
|
|
Scenariusz główny (ścieżka podstawowa):
|
|
---------------------------------------
|
|
|
|
1. Kucharz zmienia status zamówienia, które jest w stanie "W trakcie realizacji" na status "Ukończone"
|
|
2. System odpowiednio zmieni status zamówienia, z “W trakcie realizacji” na “Ukończone”
|
|
|
|
Rozszerzenia (ścieżki alternatywne):
|
|
------------------------------------
|
|
|
|
*a. System ulega awari
|
|
|
|
1. Kucharz resetuje system
|
|
|
|
2. System ponownie wczytuje zamówienia, ich statusy i je wyświetla
|
|
2a. System nie mógł wczytać części lub żadnego zamówienia
|
|
|
|
1. System wyświetla kucharzowi informację o błędzie
|
|
2. System wyświetla zamówienia, które udało mu się wczytać
|
|
|
|
*1a. Kucharz zmienia status nie tego zamówienia, które rzeczywiście ukończył
|
|
|
|
1. Kucharz wybiera opcję "cofnij"
|
|
2. System odpowiednio zmieni status ostatniego modyfikowanego zamówienia na status poprzedni
|
|
3. Kucharz wybiera prawidłowe zamówienie, aby status wybranego zadania zmienił się z “W trakcie realizacji” na “Ukończone”
|
|
4. System odpowiednio zmieni status prawidłowego zamówienia z “W trakcie realizacji” na “Ukończone”
|
|
|
|
|
|
|
|
Wymagania specjalne:
|
|
--------------------
|
|
- Wodoodporny ekran dotykowy, tekst musi być widoczny z odległości 1 metra
|
|
|
|
|
|
Wymagania technologiczne oraz ograniczenia na wprowadzane dane:
|
|
---------------------------------------------------------------
|
|
|
|
|
|
Kwestie otwarte:
|
|
----------------
|
|
|
|
- Przypisywanie realizowanych zamówień pod konkretnych kucharzy
|