Kelner | <ul><li>zarządzanie zamówieniami</li><li>dodanie niestandardowej potrawy do zamówienia</li><li>sprawdzenie możliwości przygotowania potrawy (czy wystarczy na nią składników)</li><li>śledzenie statusu zamówienia</li></ul>
niestandardowej i staje się ona częścią zamówienia.
### Use case 3: Sprawdzanie możliwości przygotowania potrawy
Kelner przyjmuje zamówienie od klienta. W TK przy każdej potrawie kelner ma informacje na temat dostępności składników potrawy. Kelner zapisuje tylko dania, które są dostępne (mają wszystkie potrzebne składniki w spiżarni) i tylko je przekazuje do kuchni.
### Use case 4: Śledzenie statusu zamówienia
Kelner przez cały proces obsługi klienta może sprawdzić stan jego zamówienia w TK. Zamówienia mają swoje stany, które opisują jaki jest etap realizacji zamówienia klienta. Po przyjęciu zamówienia i przekezaniu go do kuchni, TK wyświetla informacje o zrealizowaniu danego zamówienia. Kelner może odebrać gotowe zamówienie z kuchni i zanieść je klientowi.